Despre noi

Sunt din Campulung-Muscel, dar m-am nascut intr-o localitate din inima Baraganului Ialomitean - comuna Cosambesti. Am 43 de ani si de peste 26 de ani desfasor activitati muzicale.

Pot spune ca am acumulat in toata aceasta perioada suficiente cunostinte in ceea ce priveste repertoriul, abordarea unui spectacol, a unui eveniment privat (nunta, botez, onomastica,etc) cunostinte fara de care niciun interpret nu poate face o cariera. De ce folclor? Folclor deoarece am considerat atat eu cat si specialistii in domeniu ca este genul de muzica pe care il pot interpreta si cu el pot face o cariera, cariera care intr-adevar, cu trecerea timpului, s-a concretizat atat profesional cat si material. In anul 1983 m-am inscris la Scoala Populara de Arta avandu-l ca profesor indrumator pe domnul Gavril Prunoiu. In tot acest timp am colaborat cu cele doua Case de cultura din zona unde, impreuna cu Ansamblul de cantece si dansuri populare, am participat la diferite spectacole si concursuri. In acest timp impreuna cu formatia Academica (formatie creata in aceasta perioada) am participat la diferite actiuni private.

Pot spune ca aceasta a fost perioada in care am acumulat cea mai mare experienta. A urmat o colaborare de aproximativ 8 ani cu formatia Prefix 5 din Campulung, formatie cu care am scos pe piata un numar de 6 albume. Dupa destramarea acestei formatii, deoarece o parte din colaboratori si-au ales o alta cariera, mi-am propus sa infiintez o formatie (grup) unde eu sa fiu acela care coordoneaza activitatea.

Astfel in anul 2003 a luat nastere o trupa condusa de Ionica Radu in urmatoarea componenta:

· Clape - Cornel Leca,

· Chitara si solist vocal muzica usoara - Florin Stoicescu,

· Solist vocal muzica populara - Ionica Radu.

Tinand cont de concurenta acerba de pe piata, mi-am creat un sistem de sonorizare super profesional si totodata un studio propriu de imprimare, studio care intr-adevar mi-a adus multe satisfactii atat mie cat si fanilor mei. Un colaborator de nadejde in acest studio este domnul Ady Udrea, un instrumentist desavarsit, impreuna reusind sa efectuam imprimari si altor solisti si grupuri vocale. Poate o sa va intrebati de ce numai trei persoane; raspunsul este: economia de piata cere eficienta si profesionalism si asta am reusit sa realizam cu Formatia .

In anul 2006 am imprimat un material cu Orchestra Radio - participand cu aceasta la diferite spectacole din tara. In tot acest timp am participat la diferite emisiuni si programe de folclor la diferite posturi de radio si televiziune :Antena Satelor, Etno TV, Favorit TV, TVRM, TVR2, Columna TV, Muscel Tv, Antena1-Pitesti etc. Impreuna cu formatia abordam atat piese de folclor cat si muzica de petrecere, muzica usoara romaneasca cat si straina.

Cu acest repertoriu de invidiat succesul este pe deplin garantat.

Imaginea scenica este creata de lumini si lasere, masina de baloane, masina de fum cat si instalatia de sunet foarte performanta, toate acestea facand ca toate evenimentele la care participam sa fie o incantare si sa ramana in sufletul participantilor.


Astfel, pentru a ne cunoaste mai bine, va invitam sa vizitati mai mult din site-ul nostru www ionicaradu.ro
Formatia poate fi contactata la urmatoarele numere de telefon:

0722568854

0746264030

0763530919